Conscious Body

Tai Chi

Tai Chi komt uit China en is nauw verbonden met het taoïsme.
Wij trainen de stijl Tai Chi Chuan van de Yang Family. Dit is de
meest beoefende vorm van Tai Chi Chuan. De bewegingen uit deze stijl worden gekenmerkt door langzame, regelmatige, rustige, brede en ronde bewegingen. Het bevordert je gezondheid, je wordt je meer bewust van je lichaam, je evenwicht verbetert en het is fijn om te doen.

De trainingen beginnen met wat opwarmoefeningen, oefeningen om je evenwicht te verbeteren en het aanleren van een eenvoudige vorm, als voorbereiding op langere, ingewikkelder vormen. De bewegingen uit deze vorm hebben intrigerende namen als wolkenhanden,
naald op de zeebodem en gouden haan staat op één voet.

Marcia Rooker geeft deze trainingen. Zij heeft eerste duan (vergelijkbaar met zwarte band) in Tai Chi Chuan en een 3e graad zwarte band in Poekoelan Kung Fu.
Marcia heeft deze stijl meegenomen uit Madagascar waar zij deze geleerd heeft bij één van de centra van de Yang Family Tai Chi en wel bij Maitre Hugues Raharimanantsoa.
In Madagascar heeft Marcia, samen met haar man George, een zeer succesvol project opgezet in natuurbehoud en ecotoerisme. Ook heeft zij daar een Poekoelanschool opgezet. Beide zijn overgedragen aan de locale bevolking.

Wil je meer informatie of schrijf je in door een email te sturen naar info@consciousbody.nl